Valmentava koulutus (VALMA)

Valmentava koulutus (VALMA) on ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta.

Hakuaika syksyllä 2016 alkavaan koulutukseen on 24.5.—26.7.2016. Haku Opintopolku.fi Tutustu hakuun

Mietitkö mitä teet peruskoulun jälkeen? Haluatko parantaa peruskoulun tiedonhankintataitojasi? Haluatko tietoa jatko-opintomahdollisuuksista?

Opiskelu

Koulutus kestää noin vuoden ja sen laajuus on 60 osaamispistettä. Koulutuksen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jossa tarkennetaan, mitä opintoja suoritat ja miten.

Koulutuksen aikana harjoittelet hakeutumista ammatillisiin perustutkintoihin ja saat tukea ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen.

Valmentavasta koulutuksesta voit siirtyä suorittamaan ammatillista koulutusta ammatillisena peruskoulutuksena tai oppisopimuskoulutuksena, jos sinulla on siihen valmiudet. Saat koulutuksesta lisäpisteitä kun haet yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen.

Opinnot suoritetaan päiväopiskeluna. Koulutus on maksutonta. Opiskelu täyttää opintotuen edellytykset, mikäli olet muutoin oikeutettu saamaan opintotukea.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti peruskoulun päättäneille nuorille ja nuorille maahanmuuttajille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa. Amisto tarjoaa koulutusta Askolassa, Loviisassa ja Porvoossa.

Hae Amiston koulutuksen 24.5.—26.7.2016 Opintopolussa.

Tutustu Valma-koulutukseen videon avulla (klikkaa kuvaa).

: