Ensisijaisten hakijoiden määrä oli huomattavan korkea, mistä voimme olla todella tyytyväisiä, toteaa apulaisrehtori Anja Leino. Ja kun valtakunnan tasolla hakijoiden  määrä on laskenut, olemme tuloksesta vielä tyytyväisempiä.

Meillä opiskelevat nuoret ja opettajat ovat kiertäneet yläkouluilla kertomassa opiskelusta ja ammateista.  Uskon, että tämän toiminnan ansiosta hakijoiden ja valittujen määrä on noussut viimevuotisesta.

 

Valittujen opiskelijoiden kasvanut määrä on hyvä uutinen, koska opiskelijat ovat keskeisintä oppilaitoksen toiminnassa. On hienoa, että he ovat valinneet meidät. Ajanmukaiset työsalit ja laitteet odottavat kovaa käyttöä. Myös työssäoppimispaikoille valittujen korkea määrä on hyvä uutinen. 

 

Varasijoilla on nyt 100 hakijaa, joille paikkoja tarjotaan, jos valitut eivät ota vastaan paikkaansa 30.6. mennessä.

 

Tekniikka ja palvelualat olivat suosituimpia, mutta opiskelupaikkoja on vielä tarjolla

 

Itä-Uudellamaalla tarvitaan erityisesti tekniikan ja palvelualan osaajia. Näiden tutkintoihin hakeutuneiden määrä kasvoi. Myös viime vuonna aloitetut merkonomin ja lähihoitajan perustutkintokoulutus  Porvoossa on ollut suosittua.

Nyt voi vielä hakea täyttämättä jääneitä paikkoja. Lisähaku perustutkintojen vapaaksi jääneisiin paikkoihin alkaa 17.06.2016. Alat ja hakuohjeet löytyvät nettisivuilta (www.amisto.fi) ja opintopolusta, (www.opintopolku.fi). VALMA-haku on auki 26.7.2016 asti ja virallisen hakuajan jälkeen voi vielä hakea erillishaun kautta Amiston nettisivuilta löytyvän lomakkeen avulla.

 

Haettavia opiskelupaikkoja on vielä seuraavilla aloilla: kone-metalli, talotekniikka (putkiasentajat), talonrakennus, pintakäsittely, liiketalous, hotelli-ravintola-catering, auto, turvallisuus, varasto ja Loviisan lähihoitaja.

: