Amiston LINK2 –hanke valittiin Euroopan komission järjestämälle Euroopan ammattitaitoviikolle.

Amiston LINK2 –tapahtuma järjestettiin 25.9.-1.10.2016 ja mukana oli yli kuusikymmentä osallistujaa Suomesta, Sveitsistä, Tanskasta ja Espanjasta.

Ilmoitin projektimme komission tapahtumakalenteriin ja se valittiin evaluoinnin jälkeen julkaistavaksi ammattitaitoviikolla.

Brysselissä ja muualla Euroopassa 5.–10. joulukuuta 2016 järjestettävä Euroopan ammattitaitoviikko on ensimmäinen laatuaan.

Tapahtuman aikana tutustutaan siihen, miten ammatillinen osaaminen voi eri tasoilla tukea innovointia ja kilpailukykyä sekä parantaa työllistymismahdollisuuksia.

Teemaviikon avulla pyritään kannustamaan EU-maissa ja niiden kumppanimaissa toimivia sidosryhmiä järjestämään asiaa koskevia paikallisia, alueellisia ja valtakunnallisia tapahtumia.

Euroopan komissio rahoittaa ammattitaitoviikon kokonaisuudessaan johon kuuluu lennot ja majoitukset Brysselissä sekä huippuluokan ohjelma viikolle, jonka avaa Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen. Uskon että tässä on hieno mahdollisuus tuoda esille ammatillista koulutusta ja etenkin tärkeää kansainvälistä toimintaa, jossa Amistokin on vahvasti mukana.

  

Teksti ja kuvat: Sami Ulmanen

 

: