Tieto- ja viestintätekniikka oppimisessa

Tältä sivulta löydät tietoa ja ohjeita Amiston tarjoamien tieto- ja viestintätekniikan välineisiin. Lisää tietoa löydät sivun oikeassa laidassa olevasta Amiston tieto- ja viestintekniikan oppaasta. Ongelmatilanteissa voit myös aina kääntyä ryhmänohjaajasi puoleen.

Amistossa käytettävät ohjelmat

  • Wilma -opiskelijahallintojärjestelmä
  • Moodle -oppimisympäristö
  • Office 365 pilvipalvelu
  • Kyvyt.fi -palvelu

Käyttäjätunnukset ja salasana

Opiskelija kirjautuu kaikkiin koulun ohjelmiin samalla käyttäjätunnuksella, joka on aina muoto etunimi.sukunimi@student.amisto.fi.

Voit vaihtaa salasanasi miltä tahansa koulun tietokoneelta. Kun olet kirjautunut sisään, paina Ctrl+Alt+Del – yhdistelmää ja valitse näy-tölle ilmestyvästä valikosta ”Muuta salasana…”

Jos olet unohtanut salasanasi, voit vaihtaa sen oikealla olevasta linkistä.

Tiedostojen tallentaminen

Opiskelijat voivat tallentaa tiedostoja koulun tietokoneille omalle asemalleen tai Office 365:den OneDriveen. Suosittelemme tiedostojen varmuuskopiointia esimerkiksi USB-tikulle.

Langaton verkko

Opiskelijat saavat käyttää omilla laitteillaan koulun langatonta verkkoa kaikissa toimipisteissä. Ohjeet siitä, kuinka langattomaan verkkoon kirjaudutaan, opiskelija saa opettajalta tai tietopalvelukeskuksesta.

Ohjelmien asentaminen

Opiskelijat eivät saa asentaa koulun tietokoneille tietokoneohjelmia itse ja niiden asentaminen on estetty. Mikäli tarvitset opiskeluihisi tietokoneohjelmaa, jota ei ole koulun tietokoneissa asennet-tuna, keskustele asiasta ko. aineenopettajan tai ryhmänohjaajasi kanssa.

: