Matkailuvirkailijan opintopolkuni

Olen 21 -vuotias tyttö Helsingistä ja olen opiskellut matkailuvirkailijaksi Pomo- talon Amistossa. Ensimmäinen vuosi meni todella nopeasti ja vielä silloin ala ei oikein tuntunut omalta, mutta opiskeluni jatkui siitä huolimatta.

Ensimmäisenä vuonna opiskeltiin paljon Suomen ja ulkomaan matkailusta sekä tehtiin erilaisia projekteja ryhmissä. Pomo- talo on mukava ja viihtyisä paikka, jossa valitsee rauhallinen työilmapiiri. Ihaninta ja parasta opiskelussa on ollut monet ja erilaiset sekä kansainväliset projektit ja tapahtumat. Olen ollut opastamassa ihmisiä Matkamessuilla ja tehnyt monia opastuksia erilaisille ryhmille Vanhaan Porvooseen.

Kolmen vuoden aikana olen ollut työssäoppimimassa yhteensä kuusi kuukautta. Itse henkilökohtaisesti tykkäsin todella paljon työssäoppimisesta, koska silloin pystyy tutustumaan omaan alaan paremmin ja tulevaisuutta katsoen on hyvä olla työkokemuksia tulevia työsuhteita varten.

Toisena vuonna huomasin, että tämä on oikea ala minulle ja se on mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Olen opiskellut kieliä ja kielitaitoni on kehittynyt paljon. Matkailualalla kielitaitoa tarvitaan tosi usein, koska työelämässä asiakkaat puhuvat montaa kieltä. Olen tehnyt monia esityksiä eri maista ja perehtynyt ulkomaanmatkailuun sekä suosituimpiin matkailukohteisiin. Matkailualalla opiskellaan paljon tiedonhakua ja miten löydetään se oikea tieto ja mistä. Olen myös opiskellut Amadeus -järjestelmän sekä hotellien varausohjelmien käyttöä. Olemme harjoitelleet ja esittäneet erilaisia asiakaspalvelutilanteita ryhmissä, jotta osaisimme kohdata ja toimia erilaisten asiakkaiden kanssa. Vaikeinta opiskelussa on ollut pitkät bussimatkat, mutta niihinkin tottuu.

Matkailuala sopii sellaiselle henkilölle, joka haluaa olla ihmisten kanssa tekemisissä ja on sosiaalinen, energinen ja joka on kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta.

polku :