Koulutusinfo
TUTKINTO Autoalan perustutkinto
OSAAMISALA Autotekniikan osaamisala
TOIMIPISTE Perämiehentie, Porvoo ja Loviisa
JATKO- OPINNOT Autoinsinööri (AMK) Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot, esim. autoalan työnjohdon erikois-ammattitutkinto
KOULUTUS ALKAA Syksy 2017

 

HUOM!

Autoalalla on opiskeluun ja työskentelyyn vaikuttavia terveydellisiä suosituksia. Jos terveydentilasi on heikentynyt, tarkista suositukset Opintopolusta.

Ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoasentaja tekee vianmäärityksiä, huoltoja ja korjauksia henkilö- ja pakettiautoille. Ajoneuvoasentaja työskentelee autoliikkeissä, korjaamoissa, huoltoasemilla ja kuljetusliikkeissä.

Opintojen aikana opiskelija omaksuu autojen tekniikkaan liittyvää tietoa ja osaamista. Opiskelijan osaamisen kehittämisessä huomioidaan myös nykyautojen sähkötekniikan ja elektroniikan määrän kasvu. Opintojen aikana omaksutaan myös työturvallinen, ympäristöystävällinen ja asiakaskeskeinen työskentelytapa.

Ajoneuvoasentajan työ vaatii huolellisuutta, yhteistyötaitoja sekä vastuunottoa asennustyön laadusta ja aikatauluista. Fyysinen työ edellyttää riittävää fyysistä kuntoa ja kädentaitoja.

Autoalan työllisyysnäkymät ovat hyvät ja ammattitaitoista väkeä kaivataan lisää. Varsinkin erikoisosaamista vaativissa töissä on pulaa työntekijöistä.


 

ammatit : liikenne