Amisto FAQ

Täältä löydät vastauksia kysymyksiin, joiden olemme huomanneet usein askarruttavan Amistoon hakevia. Vastauksen kysymykseesi voit löytää myös Tietoa Amistosta -sivuilta tai Opiskelijalle -osiosta.

Missä Amisto sijaitsee?

Amistolla on neljä toimipistettä Itä-Uusimaalla. Kaksi Amiston toimipisteistä sijaitsee Porvoossa ja kaksi toimipistettä sijaitsee Porvoon naapurikunnissa Askolassa ja Loviisassa. Porvoo sijaitsee pääkaupunkiseudun lähellä hyvien kulkuyhteyksien päässä ja Helsinkiin ajaa puolessa tunnissa.

Ketkä voivat opiskella Amistossa?

Amisto järjestää ammatillista perustutkintokoulutusta nuorille. Amisto on osa Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymää, johon kuuluvat myös aikuiskoulutusta järjestävä Edupoli ja oppimisopimuskoulutusta tarjoava Oppisopimuskeskus.

Milloin Amistoon haetaan?

Peruskoulun päättävät nuoret hakevat kevään yhteishaussa. Erillishaun kautta voivat hakea aikaisemman tutkinnon omaavat hakijat ympäri vuoden. Lisähaussa kesällä täydennetään yhteishaussa vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja. Amiston opintotoimistosta voit kysellä vapaita koulutuspaikkoja ympäri lukuvuoden. Lisätietoja hakemisesta löydät Amiston Hakeminen -sivuilta.

Kuinka paljon Amistossa on opiskelijoita?

Amisto on iso koulu, jossa opiskelee noin tuhat nuorta. Amiston Porvoon toimipisteet Perämiehentiellä ja Pomo-talossa ovat isoimmat yksiköt. Askola ja Loviisa puolestaan ovat hieman pienempiä toimipisteitä.

Millaiset kulkuyhteydet Amistoon on?

Porvoo, Askola ja Loviisa sijaitsevat moottoritien läheisyydessä, joten pääkaupunkiseudulta pääsee kulkemaan nopeasti autolla. Bussiyhteydet Porvoosta Helsinkiin ovat hyvät. Myös Loviisaan kulkee suora bussiyhteys Helsinkiin reilussa tunnissa. Paikallisbussit liikennöivät Porvoon, Askolan, Loviisan ja muiden lähikuntien välillä säännöllisesti. Tutustu bussiyhteyksiin tarkemmin Matkahuollon sivuilla.

Voiko Amistossa opiskella englanniksi tai muilla kielillä?

Amiston kaikki tutkinnot ovat suomenkielisiä, joten opiskelussa tarvitaan riittävän hyvää suomen kielen taitoa. Koska nykypäivän yritykset toimivat kansainvälisessä toimintaympäristössä, huomioidaan tämä myös Amiston opinnoissa. Kampaajan on osattava palvella ulkomaalaista asiakasta ja autoasentajan täytyy lukea valmistajan englanninkielisiä huolto-ohjeita.

Pääsevätkö opiskelijat vaikuttamaan opetukseen ja koulun asioihin?

Opiskelijoilta pyydetään säännöllisesti palautetta opetuksesta ja kursseista. Kerätty palaute huomioidaan toiminnan suunnittelussa. Opiskelijahallitukseen liittymällä opiskelija pääsee vaikuttamaan koulun asioihin.

faq :